Nieuwe logo BJM 2023

Bureau Jeugd en Media

In 2024 werd ik geïnterviewd door PiP Magazine (nummer 135), waarvoor ik bijna 100 afleveringen schreef van de rubriek Generatie M. Ik blik er terug op mijn reis van ruim 25 jaar in opvoedingsondersteuning, mediaopvoeding en mediawijsheid tot nu toe. Lees het hier: PIP 135 Interview Justine Pardoen maart 2024

In 2004 begonnen Remco Pijpers en ik met de activiteiten die later ondergebracht werden in de stichting Mijn Kind Online. Nadat Mijn Kind Online begin 2014 een plek kreeg bij Kennisnet, waar Remco sindsdien werkt, ben ik gestart met Bureau Jeugd & Media, dat ik tot 2021 leidde samen met Solange Jacobsen en daarna met Freek Zwanenberg.

Mijn Kind Online [Kennisnet hief in 2018 de website Mijn Kind Online op.]

Na de start in 2014 heeft Bureau Jeugd & Media een enorme ontwikkeling doorgemaakt. We zijn een netwerk van bevlogen mensen met een grote diversiteit, die elkaar inspireren om elke dag weer opnieuw, vanuit onze gezamenlijke visie, maatwerk te leveren in dienst van ouders, scholen en jeugdprofessionals. Altijd bovenop de actualiteit, met gedegen deskundigheid, zowel van nieuwe media-ontwikkelingen als van pedagogiek.

Bureau Jeugd & Media

Daarnaast was ik tot van 2010 tot 2020 ik verantwoordelijk voor Mediaopvoeding.nl, dé vraagbaak voor ouders en professionals over alles wat met media te maken heeft. Gratis antwoorden, door een deskundig team met brede expertise. De vragen en antwoorden werden verwerkt als nieuwe inhoud in de database van stichting Opvoeden (sinds 2020 voort als Opvoeden Nederland onder het NJi), waar ik in de adviesraad zat.

Mediaopvoeding.nl [opgeheven in 2020]
Opvoeden Nederland

Facebookpagina van Bureau Jeugd en Media
Twitter Bureau Jeugd en Media
Bureau Jeugd en Media op Instagram